#### Fourth JSPSAAA annual symposium

## CATALYSING AUSTRALIA-JAPAN SCIENCE AND INNOVATION





29 - 30 MARCH 2022 SYDNEY, AUSTRALIA





Day 1 (29 March 2022)

Time	Presenter	Talk	Affiliation
Introductory S	Session		
8:00-8:30		Registration	Registration
6.00-6.50	Registrations Dr Ashraf Ghanem	Registration	JSPSAAA
8:30-8:35	&	Welcoming Message	JOPSAAA
0.30-0.33	Dr Tamim Darwish	Welcoming Plessage	
8:35-8:45	Dr Ruth Eriksen	Introduction of JSPSAAA	JSPSAAA
8:45-8:50	JSPS-Tokyo	Message from JSPS Tokyo	JSPS
		<b>0</b>	Embassy of
8:50-8:55	Mr Akihiko Sunami	Message from the Embassy of Japan in Canberra	Japan in
		, ,	Canberra
8:55-9:00	AJF	Message from AJF	AJF
9:00-9:05	AAS	Message from AAS	AAS
Session 1 Ch	nair: TBA		
9:05-9:25	Prof. Pall Thordarson	Recent Developments in the Australian RNA Ecosystem	UNSW
(20 min)		·	
9:25-9:40	Ma Cara Jaco	Therapeutic targeting of Bruton tyrosine kinase	UQ
(15 min)	Ms Sara Jose	(BTK) in neurodegenerative diseases	
9:40-9:55	Dr Anna Guller	Potential anti-cancer and immunomodulatory effects of	Macquarie
(15 min)	Di Airia Gallei	TMS-like magnetic fields	University
			Diversity Array
9:55-10:15	Prof. Andrzej Kilian	Two into one: bringing ecological principles into	Technology,
(20 min)		agricultural practice for sustainable future	Canberra
10:15-10:30			UQ
(15 min)	Dr Pingping Han	Salivary exosome for diagnosing periodontitis	υQ
			Westmead
10:30-10:45	Dr Cohol Julovi	Thrombospondin-1 drives cardiac remodelling in	Institute For
(15 min)	Dr Sohel Julovi	chronic kidney disease	Medical
			Research
10:45-11:05		New Methods and Collaborations to Expand the Scope	USYD
(20 min)	Prof. Rachel Codd	of Biomolecule Discovery	
11:05-11:35	Morning tea		







#### 29 - 30 MARCH 2022 SYDNEY, AUSTRALIA





Session 2- C	hair: TBA		
11:35-11:55 (20 min)	Prof. Hironao Sajiki	Development of Continuous Chemical Conversion Methods- Applying New Devices	Gifu Pharmaceutica University
11:55-12:10 (15 min)	Ms Namrata Maslekar	Synthesis of diamine functionalised graphene oxide and its application in the fabrication of electrically conducting reduced graphene oxide/polymer nanocomposite films	UNSW
12:10-12:25 (15 min)	Dr Vipul Agarwal	Manipulating the Properties of Polymer/Graphene Oxide Nanocomposites Using In Situ Emulsion-based Polymerisation	UNSW
12:25-12:45 (20 min)	Prof Michael Breadmore	Continuous Autonomous Environmental Monitoring by Capillary Electrophoresis	UTAS
12:45-14:00	Lunch		
Session 3 Ch	air: TBA		
14:00-14:20 (20 min)	Dr Miles Apperley	TBA	ANSTO
14:20-14:35 (15 min)	Dr Noelia Martinez	ULTIMATE-Subaru: Advancing the near-infrared astronomical capabilities at the Subaru telescope with Ground Layer Adaptive Optics.	ANU
14:35-14:50 (15 min)	Ms Karyn Wilde	ANSTO's National Deuteration Facility: facility overview, diversity of capabilities, user program and impact.	ANSTO
14:50-15:10 (20 min)	Dr Jamie Schulz	Japan & Australia - Regional Leaders and Partners in Neutron Scattering	ANSTO
15:10-15:30 (20 min)	Ms Michelle Durant	Existing programs and new opportunities for international collaboration with AINSE	AINSE
15:30-16:00 (30 min)	Prof. Brian Schmidt	TBA	ANU
16:00-16:15	Afternoon tea		
<b>Session 4</b> Ch	air: TBA		
16:15-16:35 (20 min)	Prof Kazuhiro Nogita	New Colombo Plan Mobility Program "Advanced Manufacturing in Japan – Creating Opportunities for Australia's Future Engineers"	UQ
16:35-16:55 (20 min)	Mr Izuhara Takero	SoftBank Artificial Intelligence technology in Australia	ST SOLUTIONS AUSTRALIA PT LTD













16:55-17:15 (20 min)	A/Prof Nenad Naumovski	The role of food science and human nutrition on psycho-cardiological outcomes	UC
Poster session & Networking 17:15-18:30		Poster Session & Networking	
Dinner: 19:00-22:00		SMC Venue	
	End for day one		

Day 2 (30 March 2022)

Time	Presenter	Talk	Affiliation
8:30-8:40	Dr Ashraf Ghanem & Dr Tamim Darwish	Housekeeping	JSPSAAA
Session 1 Cl	hair: TBA		
8:40-9:00 (20 min)	Prof Tamaki Nakano	Construction of Chiral Conformation of Polymers and Small Molecules Using Circularly Polarized Light	Hokkaido University
9:00-9:15 (15 min)	Prof Gordon Thorogood	The Australian Nuclear Science and Technology Organisation and the Nagaoka University of Technology, Over 20 Years of Partnership	ANSTO
9:15-9:30 (15 min)	Dr Aditya Rawal	NMR Platform for Characterization of Materials in Energy Environment and Health	UNSW
9:30-9:45 (15 min)	Dr Marina Pervukhina	Digital permeability upscaling and Carbon dioxide hydraulic fracturing for underground Energy storage and gas enhancement production:  JOGMEC, CSIRO, Kyushu, Yamaguchi, Kyoto and Curtin Universities collaborations	CSIRO
9:45-10:00 (15 min)	Dr Steven Phipps	Achieving net zero together: The potential for Tasmania and Japan to collaborate on decarbonisation	Ikigai Research
10:00-10:15 (15 min)	Mr Keith Sweatman	Value from Collaboration- A Case Study	Nihon Superior Co., Ltd
10:15-10:35 (20 min)	Mr Shinichi Hiroi; Mr Hirofumi Kawazoe	Hydrogen Energy Supply Chain (HESC)- Japan- Australia partnership	Hydrogen Engineering Australia Pty Ltd
10:35-10:50	Morning Tea		
Session 2 Cl			
10:50-11:05 (15 min)	Prof. Elliot Gilbert	Small and Ultra Small Angle Scattering for Nano- and Micro-Structural Characterisation at ACNS, ANSTO	ANSTO

is proudly sponsored by

UQ-KU project.

Close

18:00













				ANSIO	CANBERR
11:05-11:20 (15 min)	Dr Debashish Mazumder	Iso-elemental fingerprinting technology for food provenance			ANSTO
11:20-11:35 (15 min)	Mr Jiaqiang Luo	Can variation in wine preference amongst consumers be explained by salivary protein composition?		The University of Melbourne	
11:35-11:50 (15 min)	Dr Yoshitaka Nakayama	Corynebacterium glutamicum mechanosensitive channels for developing amino acids-selective nanovalves.		Victor Chang Cardiac Research Institute	
11:50-12:05 (15 min)	A/Prof Andreea Molnar	The role of games in combating antibiotic resistance		Swinburne University Of Technology	
12:05-12:20 (15 min)	Dr Jason Whyte	Beyond "Safe Until Sorry" Management of Emerging Contaminants via Data Science Applied to a Publication Database		The University of Melbourne	
12:20-12:35 (15 min)	Dr Tsuyoshi Kobayashi	Collaborative research on the ecology of inland floodplain wetlands		NSW Department of Planning and Environment	
12:35-12:50 (15 min)	Dr Damith Herath	Robotic Art in Health Care			UC
12:50- 13:05	Dr Cindy Kok	Development of adeno-associated virus vectors for cardiac gene therapy			Westmead Institute for Medical Research
13:05-14:05	Lunch				
Session 3					
	ANSTO tour- ANSTO's educational tour is aimed				
	to inform participants about the research infrastructure available at ANSTO for Australian researchers and the international research	<b>Time</b> 2:00	Group 1  Arrival in DC and ANSTO Overview	Group 2	
	communities. The tour	2:15	OPAL	ACNS	
	will involve visits to the	2:40	ACNS	OPAL	
13:30-18:00	following ANSTO's facilities:	3:05	Travel	Travel	
	Australia's Open Pool	3:10	NDF Lab 1	CAS	
	Australian Lightwater	3:35	NDF Lab 2	Afternoon Tea	
	(OPAL) reactor; Australian Centre for Neutron	4:00	Afternoon Tea	NDF Lab 1	
	Scattering; Centre for	4:25	CAS	NDF Lab 2	
	Accelerator Science; National Deuteration Facility. ANSTO's tour bus	4:50	Return to DC and depart site		











#### **Posters:**

Poster presenter	Title	Affiliation
Mr Alan Robertson	Re-analysing existing clinical genomic information: an effective way to increase diagnostic yield for patients	UQ
Dr John Tang	The age of epidemics: acute infectious disease and economic development in historical perspective	University of Melbourne
Dr Mahbube Subhani	Bond properties at the softwood to hardwood interface	Deakin University
Dr Anthony Duff	Neutron crystallography of the transition state of RuBisCO	ANSTO
Dr Nicolas de Souza	Scientific opportunities for high-resolution neutron spectroscopy at ANSTO	ANSTO
Dr Jitendra Mata	Small and Ultra Small Angle Scattering for Nano- and Micro-Structural Characterisation at ACNS, ANSTO	ANSTO
Dr Ruth Eriksen	Tintinnids in the Southern Ocean –agglutinating communities with a focus on diatom and coccolithophorid consortia	CSIRO
Mr Yit Tao Loo	Effects of sugarcane flavones and fiber on short-chain fatty acids production by gut microbiota during in vitro pig fecal fermentation	University of Melbourne

#### 29 - 30 MARCH 2022 SYDNEY, AUSTRALIA



Symposium bag- proudly sponsored by Nihon Superior Co Ltd







