Friday 9 April 2021

08.30 - 09.00	Tea/Coffee in Foyer/Trade Exhibition Area		
Session 1	Chair: Dr David Simon		
Besins Healthcare is proud sponsor of the Keynote Speaker			
09.00 – 09.10 (10 min)	Welcome to Country Aunty Bilawara Lee		
09.10 – 09.20 (10 min)	Welcome/Opening Address Convenors — Dr David Simon and Dr Carina Cotaru		
09.20 – 09.50 (30 min)	Address by the Minister The Hon Natasha Fyles, MP		
09.50 – 10.20 (30 min)	Keynote Address: First 1000 Days Australia — Early Life Cultural Determinants of Health and Wellbeing Prof Kerry Arabena		
10.20 – 10.30 (10 min)	Q&A to Speaker Panel		
10.30 – 11.00	Morning Tea		
Session 2	Chair: Dr Miguel Marquez		
11.00 – 11.20 (20 mins)	Loss of an Essential Skill? — Assisted Vaginal Delivery in Low and Middle Income Countries Prof Glen Mola		
11.20 – 11.30 (10 min)	Knowledge, Attitude and Practices in Sexual and Reproductive Health Among Secondary School Children in the National Capital District, Papua New Guinea Dr Deborah Panao		
11.30 – 11.40 (10 min)	An Observational and Comparative Study Comparing WHO C Model Generated Caesarean Section Probabilities to Actual Delivery Outcomes at Port Moresby General Hospital Dr Jameson Boas		
11.40 – 12.00 (20 mins)	Volunteering in the Asia Pacific Region — Our Experience Dr Romany Erwin, Dr Aggie Kujawa and Dr Kate Needham		
12.00 – 12.15 (15 mins)	How to Get Involved in RANZCOG's Global Health Activities Dr Jared Watts		
12.15 – 12.30 (15 min)	Q&A to Speaker Panel		
12.30 - 01.30	Lunch		

Friday 9 April 2021 (continued)

Session 3	Chair: Assoc Prof Ian Pettigrew
01.30 – 01.50 (20 mins)	Urogyanecology — Post Mesh Management Options Dr Kurinji Kannan
01.50 – 02.00 (10 min)	Maternal and Fetal Perinatal Outcomes in Decreased Fetal Movement Presentations — A Retrospective Chart Audit in a Secondary Maternity Unit in Perth, Western Australia Dr Joshua Thomas
02.00 – 02.10 (10 min)	Can Pregnancy Day Care Centre Admissions for Hypertension in Pregnancy be Streamlined Based on Blood Pressure and sFlt-1/PIGF Ratio Findings? Dr Nabrees Sinnalebbe
02.10 – 02.30 (20 mins)	Combined Sequential Method of Induction of Labour with Foley Catheter and Dinoprostone in Nulliparous Women Dr Elena Kreimer
02.30 – 02.50 (20 mins)	Obstetric Fistula Repair Dr Andrew Browning
02.50 – 03.00 (10 min)	Q&A to Speaker Panel
03.00 - 03.30	Afternoon Tea
Session 4	Chair: Dr Jared Watts
03.30 – 03.50 (20 min)	Immediate Postpartum Insertion of Long-Acting Reversible Contraception Prof Kirsten Black
03.50 – 04.10 (20 min)	Air Pollution and Climate Change — Implications for Obstetric Practice Dr Kristine Barnden
04.10 – 04.20 (10 min)	Should We Insert Bakri Balloons in Labour Ward for Postpartum Haemorrhage? Dr Maddison Norton
04.20 – 04.30 (10 min)	Rheumatic Heart Disease in Pregnancy: Maternal and Neonatal Outcomes in the Top End of Australia Dr Maree Lam
	Obstetric Fistula Prevention Strategies
04.30 – 04.50 (20 min)	Dr Andrew Browning
	_



Saturday 10 April 2021

08.30 - 09.00	Tea/Coffee in Foyer/Trade Exhibition Area
Session 5	Chair: Dr Carina Cotaru
09.00 – 09.05 (5 min)	Welcome Convenors — Dr David Simon and Dr Carina Cotaru
09.05 – 09.30 (25 min)	RANZCOG President's Address and Open Forum Dr Vijay Roach
09.30 – 10.00 (30 min)	National Rural Health Commissioner's Address Adjunct Professor Ruth Stewart
10.00 – 10.15 (15 min)	Regional Fellows Matters Dr Jared Watts
10.15 – 10.30 (15 min)	Q&A to Speaker Panel
10.30 – 11.00	Morning Tea
Session 6	Chair: Dr Jane Thorn
11.00 – 11.20 (20 min)	Addressing Inequities of Access to Human Papillomavirus Vaccination and Cervical Screening for Aboriginal and Torres Strait Islander People Dr Tamara Butler
11.20 – 11.30 (10 min)	Midwifery Led Perineal Suturing Dr Olivia Reynoldson
11.30 – 11.40 (10 min)	The Impact of Body Mass Index on Twin Pregnancies Dr Kristian Heise
11.40 – 12.00 (20 min)	Prevention is Better than Cure – Combating Cervical Cancer in the Pacific Dr Nicola Fitzgerald and Dr Holger Unger
12.00 – 12.05 (5 min)	Q&A to Speaker Panel
12.05 – 12.30 (25 min)	Q&A Panel Session with RANZCOG Board
12.30 - 01.30	Lunch

Saturday 10 April 2021 (continued)

Session 7	Chair: Dr Tane Luna
01.30 – 01.50 (20 mins)	Tackling Preterm Birth at the Top Dr Carina Cotaru and Dr Kiarna Brown
01.50 – 02.10 (20 mins)	What Does Regional Maternal Fetal Medicine Look Like? Dr Cecelia O'Brien
02.10 – 02.20 (10 mins)	Perinephric Abscess in Pregnancy Secondary to Group B Streptococcus Dr Marissa Barker
02.20 – 02.30 (10 mins)	Comparison of the Use of Iron Infusion and Packed Red Blood Cells Transfusion Before and After the Introduction of Ferric Carboxymaltose Dr Nabrees Sinnalebbe
02.30 – 02.50 (20 min)	Setting up a Comprehensive Termination of Pregnancy Service Dr David Simon and Dr Jacqueline Murdoch
02.50 – 03.00 (10 min)	Q&A to Speaker Panel
03.00 - 03.30	Afternoon Tea
03.00 - 03.30 Session 8	Afternoon Tea Chair: Dr Kiarna Brown
Session 8 03.30 – 03.50	Chair: Dr Kiarna Brown Regional and Rural Fertility Services — Thinking Beyond the Large IVF Unit Model
Session 8 03.30 - 03.50 (20 min) 03.50 - 04.10	Chair: Dr Kiarna Brown Regional and Rural Fertility Services — Thinking Beyond the Large IVF Unit Model Dr Russell Dalton Fetal Growth Restriction — Assessment and Timing Delivery
Session 8 03.30 - 03.50 (20 min) 03.50 - 04.10 (20 min) 04.10 - 04.30	Chair: Dr Kiarna Brown Regional and Rural Fertility Services — Thinking Beyond the Large IVF Unit Model Dr Russell Dalton Fetal Growth Restriction — Assessment and Timing Delivery Dr David Watson Reflections on 25 Years of Private Practice in Darwin
Session 8 03.30 - 03.50 (20 min) 03.50 - 04.10 (20 min) 04.10 - 04.30 (20 min) 04.30 - 04.40	Chair: Dr Kiarna Brown Regional and Rural Fertility Services — Thinking Beyond the Large IVF Unit Model Dr Russell Dalton Fetal Growth Restriction — Assessment and Timing Delivery Dr David Watson Reflections on 25 Years of Private Practice in Darwin Dr Andrew Miller