RANZCOG Symposium Diplomates Days Friday 25th February 2022

Program

SHARED CARE DAY

Time	Duration	Topic	Speaker	Notes
8.45 – 9.00	15 mins	Welcome Overview of day/ housekeeping	President Diplomates Committee Chair	
9.00 – 9.45	45 mins	RH Negative Woman in Pregnancy	Greg Duncombe Confirmed	F2F
9.45 – 10.30	45 mins	The Safer Baby Bundle National initiative to reduce risk of stillbirth	Nisha Knot Confirmed	F2F
10.30 – 10.50	20 mins	Morning Tea		
10.50 – 11.35	45 mins	Breastfeeding: A Guide for Obstetricians	Dr. Briony Andrew Confirmed	Online
11.35 – 12.10	35 mins	Routine monitoring of cervical length and progesterone use	John Newnham Confirmed	Online
12.10 – 12.50	40 mins	Lunch		
12.50 – 13.35	45 mins	Non-invasive prenatal testing (NIPT)	Dr. Lynn Townsend Confirmed	Online
13.35 – 14.10	35 mins	Tricky cases in the new cervical screening program	Dr Sally Sweeney Confirmed	Online
14.10 – 15.00	50 mins	Panel discussion How to screen for and manage family/ intimate partner violence	Samantha Fieldes Confirmed Martin Kennedy Confirmed Dr Annelise Cocco Confirmed Dr Jennifer Neil Confirmed Dr Celia Worth – Chair Confirmed	Online Online Online
	5 mins	Close Day	Diplomates Committee Chair	

RANZCOG Symposium Diplomates Days Saturday 26th February 2022

Program

GYNAECOLOGY DAY

Time	Duration	Topic	Speaker	Notes
8.45 – 9.00	15 mins	Welcome Overview of day/ housekeeping	President Diplomates Committee Chair Judith Gardiner	
9.00 – 9.45	45 mins	Clinical rejuvenation and Brushing up our Skills	Dr Dipankar Confirmed	F2F
9.45 – 10.30	45 mins	Perimenopausal Contraception	Deborah Bateson Confirmed	F2F
10.30 - 10.50	20 mins	Morning Tea		
10.50 – 11.35	45 mins	Update on RANZCOG guidelines Carrier Screening	Lyn Townsend Confirmed	Online
11.35 – 12.10	35 mins	Vulvovaginal Dermatology	Dr Jenny Bradford Confirmed	Online or F2F
12.10 – 12.50	40 mins	Lunch		
12.50 – 13.35	45 mins	Menopause Management Update	Dr. Jane Elliot Confirmed	Online
13.35 – 14.10	35 mins	Persistent Pelvic Pain	Marilla Druitt Confirmed	F2F
14.10 – 15.00	50 mins	Panel discussion Gender diversity and LGBTQI inclusivity in the management of gynaecological health	Dr. Ana McCarthy Confirmed Dr Bronwyn Jennings Confirmed Dr Clara Tuck Meng Soo Confirmed Dr Sarah Van der Wal Confirmed Chair TBC	Online or F2F - TBC Online Online F2F
15.00 – 15.05	5 mins	Close Day	Diplomates Committee Chair	