

Date: Sunday 16<sup>th</sup> June 2024 Location: Melbourne Convention Centre Time: 9.30 am – 3 pm

Cardiothoracic Symposium				
Cardiac and Lung Transplant				
FACILITATOR: Dr George Javorsky				
ROOM: 103				
09.30 am - 09.35 am	Welcome and Overview of the program (5 mins)	Dr George Javorsky and Dr David Darley (5 mins)		
09.35 am – 10.10 am	Use of OFF versus ON-cardiac bypass lung transplant in ANZ (35 mins)	Prof Silvana Marasco (20 mins)		
		Panel discussion (15 min):		
		Prof Silvana Marasco and Dr Michael Musk		
10.10 am – 10.55 am	HIV in Heart/Lung Transplant Recipients (45 mins)	Dr David Griffin, Alfred Hospital (20 mins)		
		A/Prof Kavitha Muthiah, St Vincent's - Heart waiting list potential recipient (5 mins)		
		Prof Orla Morrissey, Lung transplant recipient (5 mins)		
		Panel discussion (15 mins) – Dr David Griffin, A/Prof Kavitha Muthiah, Prof Orla Morrissey, Prof Greg Snell		
10.55 am – 11.15 am	MORNING TEA (20 mins)			
11.15 am – 12.05 pm	Novel organ preservation techniques (Ex-vivo heart, 10-degree static lung, normothermic regional perfusion effects on heart and lungs, etc) (50 mins)	Dr Paul Jansz/Dr Arjun Iyer, St Vincent's 30 mins / Panel 20min, Prof Silvana Marasco		
12.05 pm to 12.50 pm	LUNCH (45 mins)			



## Lung Transplant Speciality Session (concurrent)

FACILITATOR: Dr David Darley

## ROOM: 103

RUUIVI: 103				
12.50 pm – 12.55 pm	Overview of the afternoon Program (5 mins)	Dr David Darley, Chair LTAC		
12.55 pm – 1.15 pm	Focus on Acute Lung Allograft Dysfunction (ALAD): What's in a name? What are the clinical/physiologic considerations (20 mins)	Prof Greg Snell		
1.15 pm – 1.40 pm	Radiology	Dr David Darley		
1.40 pm – 2.00 pm	ALAD Biomarkers: Are any ready for prime time? (20 mins)	Prof Glen Westall		
2.00 pm – 2.20 pm	Histology Session with Pulmonary Pathologists (Examples of ACR, AMR, AFOP, Eosinophilic inflammation, DAD) (20 mins)	A/Prof Vanathi Sivasubramaniam		
2.20 pm – 2.55 pm	Treatment Harmonisation Session (How do different centres approach different causes of ALAD discussed in the above cases, What experience can we share?) (35 mins)	Dr Samantha Ennis, NSW		
		Dr Mike Musk, WA		
2.55 pm – 3.00 pm	Wrap up/Close (5 mins)	Dr David Darley, Chair LTAC		
Heart Transplant Speciality Session (concurrent)				
FACILITATOR: Dr George Javorsky				
ROOM: 102				
12.50 pm – 12.55 pm	Overview of the afternoon Program (5 mins)	Dr George Javorsky		
12.55 pm – 1.35 pm	Organ retrieval and DCD Heart Transplant – how do we nationalize our approach? (40 mins)	Prof Peter Macdonald/Dr Paul Jansz, St Vincent's Experience		
		Panel Discussion – Prof Silvana Marasco, Prof Peter Macdonald, Dr Paul Jansz		



1.35 pm – 2.05 pm	Controversies in donor selection	Case discussions - NZ cases –Dr Natasha Altman
2.05 pm – 2.55 pm	VXM, highly sensitized recipients and management of humoral rejection / ATIIRc Ab	<ul> <li>Dr George Javorsky, Prince Charles - LVAD sensitized and driveline infection</li> <li>Clare Fazackerley &amp; Dr Felicity Lee, Fiona Stanley Hospital - TLI in pre-Tx sensitized recipient</li> <li>A/Prof Kavitha Muthiah, St Vincent's - eculizumab for pre-sensitized / peri-Tx</li> <li>Prof Robert Weintraub &amp; Dr Jacob Mathew, Royal Children's Hospital – Paed complex single ventricle, and restrictive cardiomyopathy and marked pulmonary hypertension</li> <li>Dr Hitesh Patel, Alfred - ATIIRc Ab case</li> <li>Panel discussion – Prof Rob Carroll, and all presenters</li> </ul>
2.55 pm – 3.00 pm	Wrap up/Close	Dr George Javorsky, Chair CTAC